Kinderboekenweek 2024

LEKKER EIGENWIJS!

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar LEKKER EIGENWIJS! En is van 2 t/m 13 oktober.

Kinderboeken barsten van de krachtige personages die ons laten zien hoe plezierig het is om gewoon te doen waar je zin in hebt. Van de ondeugende rijmpjes van Annie M.G. Schmidt tot verhalen vol eigenzinnige figuren die de dingen op hun eigen manier aanpakken.


Van Matilda tot Mees Kees, en van de NEEhoorn tot de moedige vrouwelijke ridder. Stap binnen in werelden waar drie keer drie zes is, waar het niet nodig is om naar je ouders te luisteren, en waar je de hele dag door ijs kunt eten. Laat je meeslepen door een boek en vier het genot van een beetje eigenwijsheid! Tijdens deze Kinderboekenweek verkennen we boeken over personages die een vleugje eigenzinnigheid en eigenwijsheid met zich meedragen.

Boek een voorstelling in het thema

Wil je de Kinderboekenweek extra feestelijk maken? En wil je de kinderen een onvergetelijke ervaring meegeven? Jeffrey Wijkhuisen (bijna 20 jaar in het vak) maakt voor het 4e jaar oprij een (goochel)voorstelling voor de Kinderboekenweek. De voorstelling is geschikt voor scholen, bibliotheken, theaters, dorpshuizen en events.

Lekker Eigenwijs in het Museum

De kinderen zijn de eerste bezoekers van het nieuwe museum genaamd 'Eigenwijsje'. De museumbewaker vertelt hier met trots over. Het is bijna klaar voor de officiële opening, maar er moeten nog regels worden opgehangen. Bordjes zoals "Afblijven," "Niet openen," "Recht houden," "Niet optillen," "Niet lezen" worden opgehangen bij de schilderijen en kunstobjecten.


De bewaker is dol op kunstenaars omdat ze Lekker Eigenwijs zijn! Hij vertelt over een schilderij dat bestaat uit allemaal gekleurde vlakken. Wereldberoemd is dit, omdat de schilder het op zijn eigen manier doet. Hij doet het net even anders dan de rest.


Maar wat zou er gebeuren als de bewaker iets gaat doen wat niet mag? Hij tilt toch een object op, leest een heel oud boek en raakt zelfs het wereldberoemde schilderij aan. Dan belanden de kinderen in een wonderlijke wereld. Iets wat normaal niet kan, kan in het museum Eigenwijsje wel. Objecten zweven en verdwijnen. Er is zelfs een schilderij dat begint te praten…


De bewaker is toch wel blij dat hij even eigenwijs is geweest. Nu zijn ze even in een fantasiewereld geweest, maar was dit nu een droom of werkelijkheid? Aan het einde heeft de bewaker nog een mooie boodschap aan de kinderen.


De voorstelling is geschikt voor groep 1 t/m 5. En er is keuze uit een voorstelling van 35 of 45 minuten.

Waarom de voorstelling van Jeffrey Wijkhuisen?

De expert is in het verzorgen van verhalende goochelvoorstellingen specifiek gericht op kinderen in groepen 1 t/m 5. Niet zomaar trucjes doen, maar verpakt in een verwonderlijk en magisch verhaal. Jeffrey transformeert de ruimte in een indrukwekkend decor. Zijn interactieve en grappige voorstelling leert kinderen over het onderwerp eigenwijs! Keuze uit een lange of korte versie. En geniet van magische momenten vol plezier en verwondering!

Foto's Kinderboekenweek 2023

Escape Room voor de bovenbouw

Stel je eens voor: een spannend avontuur dat zich afspeelt op school! Met onze Escape Room, speciaal ontworpen voor de bovenbouw. Laat de leerlingen in een fantasie wereld terecht komen. Waar ze even Lekker Eigenwijs mogen zijn. Want alleen dan komen ze tot de oplossing. 


Er is namelijk vannacht ingebroken in het museum. Een kostbaar kunst object is verstopt. Dit moeten de leerlingen terug zien te vinden. Alleen hiervoor moeten ze wel eigenwijs zijn. Durven ze keuzes te maken die ze normaal niet doen of mogen? Zoals het open van kisten waarop staat ‘Niet open’? En daarnaast net even anders denken….

Boek direct via Jeffrey

Telefoon: 06-811 30 407

E-mail: contact@goochelaarjeffrey.nl


Ook te boeken via