Burendag; Hoe houden we de kinderen bezig? Ideeën en tips!

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dit jaar zal dat zijn op 24 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. De 2 grote initiatief nemers zijn Douwe Egberts en Het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds

Oranje_FondsHet Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Bij Burendag willen ze mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom is het mogelijk als buurt een aanvraag tot € 450,= in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren. Dit jaar is het mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer je Burendag op 23, 24 of 25 september viert.

Burendagplan

Ga jij een Burendag organiseren voor de buurt? En heb je al een Burendagplan gemaakt? Met een goed plan kan je een vergoeding krijgen van 450 euro, maar wat mag wel en wat mag niet...?

Burendag 2016Voor de volgende punten krijg je WEL een vergoeding;
 • Uw Burendag activiteit vindt plaats op 23, 24 of 25 september 2016.
 • U organiseert een activiteit in de buurt, met de buurt én voor de buurt.
 • Uw Burendag activiteit bestaat uit meer dan ‘gezellig samenzijn’. Het is de bedoeling dat u met de buurt iets opknapt of uitvoert voor de buurt.
 • Het Oranje Fonds geeft geld voor materiaalkosten (zoals verf, hout, struiken) of voor goederen die lang in de buurt gebruikt kunnen worden, zoals een bank of een speeltoestel. Uiteraard moet er een relatie zijn tussen dat wat u aanvraagt en uw Burendag-activiteit.
 • Let op: voor het plaatsen van iets in openbaar gebied moet u een vergunning aanvragen bij uw gemeente.

Voor de volgende punten krijg je GEEN vergoeding;
 • Eten en drinken.
 • De aanschaf van artikelen, zoals barbecues en servies, bestek, kleding of een terrasheater. Mocht u een barbecue, stoelen, tafels etc. willen huren, dan kan dit wel.
 • De aanschaf van gereedschap (bijvoorbeeld een hogedrukspuit om een speeltuin mee op te knappen). Huur van gereedschap vergoeden we wel.
 • Honoraria voor artiesten, zoals dj’s en clowns.
 • Aanschaf van verkeersmaatjes, AED.
 • Uitnodigingen, bedankjes, promotiemateriaal, versieringen, prijsjes.

bron: www.burendag.nl

Laat je vooral niet afschrikken voor waar je geen vergoeding voor krijgt. Als je een Burendag organiseert dan kan je bijvoorbeeld per persoon/gezin een bijdrage laten vragen. Zo heb je meer budget om nog groter uit te pakken.

Kinderen

Met z'n groot feest kan je de kinderen niet vergeten.  In de meeste gevallen gaat eerst de hele buurt aan de BBQ. Daarna kletsen de ouders met elkaar. Maar de kinderen gaan zich dan al gauw vervelen... Ken je het moment dat kinderen bij je komen staan en vragen "mamma... wanneer gaan we naar huis?" Dat moment wil je natuurlijk zo lang mogelijk uitstellen. Maar hoe houd je de kinderen bezig zonder er zelf te veel voor te moeten doen?

Goochelaar evenementGoochelaar inhuren tijdens burendag

Wat dacht u van een professionele goochelaar? De kinderen genieten van een leuke en interactieve goochelshow. En eventueel daarna maakt de goochelaar nog leuke ballonfiguren voor de kinderen. Dit doet het altijd goed op een buurtfeest!

Springkussens huren voor burendag

Springkussen apenAls kinderen iets leuk vinden, is het lekker springen op een springkussen of door de stormbaan rennen. Bij goed weer kan je zelfs over een buikschuifbaan.

Of wat dacht u van een lekkere “ouderwetse” suikerspin of  Popcorn uit uw “eigen kraam?” Wilt u een springkussen of attractie huren? Of een suikerspin- en popcornkraam?

 

Heb je hulp nodig bij regelen van entertainment voor de Burendag?
Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder! 

 
Reactie plaatsen