Goochelaar

Wat is een Goochelaar?

Om dat te weten te komen is het handig om eerst te weten wat goochelen is! Goochelen is een kunst. Je kunt het vergelijken met o.a. jongleurs en acrobaten. Goochelaars zijn personen die voor hun werk of hobby aan andere persoon iets laat zien. Iets wat de persoon/toeschouwer op dat moment niet kan verklaren. Ze komen er niet achter hoe iets werkt. Goochelaars creëren eigenlijk iets wat niet bestaat, maar wel zo lijkt te zijn. Je kunt dit goed vergelijken met gezichtsbedrog. Het is aan de goochelaar hoe hij het publiek voor de gek houdt. Hiervoor gebruiken goochelaars vaak kaarten, geld, balletjes of grote objecten.

2 Soorten doelgroepen…

Er zijn 2 soorten doelgroepen. De doelgroep kinderen en volwassenen. Voor de kinderen doen goochelaars andere trucs dan bij volwassenen. Meestal gebruiken ze voor kinderen clownerie om het voor de kinderen nog leuker te maken. Kinderen vinden het vaak ook erg leuk om mee te helpen tijdens de show.

Voor volwassenen doen ze vaak kleine trucs met kaarten, munten, balletjes enz. Ze lopen dan bijvoorbeeld langs tafels om de gasten te vermaken. Er zijn goochelaars die shows doen voor zowel kinderen als volwassen, maar er zijn ook veel goochelaars die alleen shows doen voor kinderen of volwassenen.

Voor welke gelegenheden kan je een Goochelaar voor boeken?

Een goochelaar is heel breed inzetbaar. Je kunt een goochelaar voor veel verschillende soorten evenementen en feesten boeken.

Goochelaar Kinderfeestje

Goochelaar kinderfeestjeAls een kind jarig is dan geeft hij/zij vaak een kinderfeestje. Een goochelaar huren voor op een kinderfeestje is een super leuk idee. Hij komt dan de kinderen vermaken met een leuke show. Soms is het voor de jarige een verrassing dat er een goochelaar komt. Dat is natuurlijk het allerleukste. Dit is dan een soort verrassingscadeau. Wilt u een goochelaar boeken voor een kinderfeestje? Klik dan hier en neem contact met ons op.

Goochelaar voor bruiloft

Bij een bruiloft zijn er meerdere opties. U kiest er voor om een goochelaar in te huren om de kinderen te vermaken of om uw volwassen gasten te vermaken. In sommige gevallen is het ook mogelijk om de goochelaar voor beide doelgroepen te laten optreden.  Dit kan natuurlijk alleen als de goochelaars voor beide doelgroepen shows verzorgt. Een goochelaar inhuren voor een bruiloft heeft de bruiloft een extra magische tintje!

Een Goochelaar tijdens een evenement

Goochelaar evenementEr worden heel veel evenementen georganiseerd in Nederland. Maar een evenement is natuurlijk niet compleet met entertainment. En dan is een goochelaar boeken een magische oplossing! Afhankelijk van het soort evenement kunt u een goochelaar voor vele mogelijkheden inzetten. Een goochelaar inhuren tijdens de koningsdag? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vermaak uw gasten in het winkelcentrum

Goochelaar winkelcentrumHet winkelend publiek wil ook wat. Natuurlijk is een middagje winkelen al leuk , voor sommige dan :), maar met entertainment vermaak je de gasten nog veel meer. Een goochelaar kan er voor zorgen dat uw bezoekers een bijzondere middag beleven. De goochelaar zorgt er voor dat de gasten vrolijk naar huis gaan. In de meeste gevallen loopt een goochelaar rond. Hij zal dus geen enkel plekje overslaan in het winkelcentrum.

Er zijn ook  straat-acts. Goochelaars werken dan met show tijden op een vaste plek. Op bepaalde momenten op de dag geeft de goochelaar dan een show. De gasten kunnen dan zelf kiezen op welk moment ze een show gaan bekijken. Deze shows zijn vaak geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Goochelen op school

Leuk hoor, rekenen en taal. Maar toch is het kijken naar een goochelshow ook best leuk. Een aantal keer per jaar verzorgen wij shows op scholen. Dit is vaak ter gelegenheid van een jubileum, afscheid of sinterklaas. Alle kinderen (of verdeeld in groepen) komen dan kijken naar een leuke goochelshow. Ook is het mogelijk om een workshop goochelen te boeken. Deze wordt gegeven aan de bovenbouw. Binnenkort een jubileum of afscheid? Klik hier en bekijk de mogelijkheden.

Sinterklaasfeest

De meeste bedrijven vieren sinterklaas. Voordat sinterklaas komt is het gebruikelijk om een show te boeken. En dan is een goochelshow een leuke invulling! Wij hebben al shows verzorgt aan bedrijven zoals Landal Green Parks, Rabobank, Deba bedrijfswagens en meer!

Goochelfeestje organiseren

magischewinkelVeel kinderen gaan goochelen erg leuk vinden. En hebben erg veel interesse hierin. Dat komt omdat er steeds meer aandacht op TV is voor goochelen. Denk hierbij aan de programma’s van Rob & Emiel; Street magic en Zapp magic battle. Maar ook Victor Mids met Mindf*ck. En dan heb je op Zapp nog een goochelprogramma, namelijk De magische winkel.

Het komt daarom de laatste tijd steeds vaker voor dat kinderen een goochelfeestje willen. En dan is een goochelshow/workshop voor een kinderfeestje boeken natuurlijk de eerste stap. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen zijn er diverse mogelijkheden. Jonge kinderen zullen een goochelshow erg leuk vinden. Terwijl de wat oudere kinderen graag willen weten hoe goocheltrucs werken. Dan is een workshop goochelen een super oplossing.

Een goochelfeestje kan je compleet maken door een speurtocht uit te zetten met het thema goochelen of te gaan knutselen. Of alle kinderen kijken naar een goochel film.

Workshop Goochelen

workshop goochelenIn een workshop goochelen leer je van een ervaren goochelaar  leuke beginners-goochel trucjes. Tijdens de workshop goochelen wordt verteld hoe de goocheltrucs in zijn werk gaan.  Na de uitleg mogen de kinderen zelf oefenen.

Met de hulp van de goochelaar zullen ze de goocheltrucs snel onder de knie krijgen. Ná de workshop krijgen de kinderen ALLE goocheltrucs en de bijbehorende materialen mee naar huis. En wie weet staan deze kinderen later ook voor een groot publiek. Er wordt ook veel aandacht besteedt aan de presentatie en techniek. Workshop zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Ideaal voor een kinderfeestje.

Ik wil een goochelaar huren, wat kost dat?

Deze vraag krijgt elke goochelaar heel vaak. De kosten van het huren van een goochelaar afhankelijk van verschillende factoren. Waar het feest/evenement is, hoe lang u een goochelaar wilt inhuren, of het voor kinderen of volwassen is enz. Daarom is de prijs bijna nooit van te voren vast te leggen. Daarom kunt u het beste contact opnemen om de mogelijkheden en kosten te bespreken.

Goochelaar worden, leren goochelen 

Goochelen kan iedereen leren. Tegenwoordig is het heel makkelijk om een goocheltrucs te leren. Hieronder zijn een paar opties om te leren goochelen.

  1. Haal boeken uit de bibliotheek en lees deze goed. Ga daarna aan de slag door de trucs heel goed te oefenen.
  2. Leer goochelen door online video’s te kijken. Krijg bijvoorbeeld gratis toegang voor een online videotraining.
  3. Koop een DVD met uitleg van trucs. Of nog veel beter is deze laatste optie
  4. lerengoochelen goocheldoosBestel het Starterspakket Leren Goochelen, de Goocheldoos 2.0. Je ontvangt dan een pakket met DVD, materiaal en Hulp & Ondersteuning. Je krijgt dan hulp van een professionele goochelaar, Jeffrey Wijkhuisen. Je kunt vragen stellen via Facebook, mail, telefoon of via Skype. Skype is helemaal handig. Via skype kan je natuurlijk video-gesprekken houden. Je kunt dan precies laten zien wat er niet helemaal goed gaat. En de goochelaar kan je dan helpen door te laten zien hoe je het beter kan doen. Dit pakket zijn er in diverse versies te bestellen via www.goochelaarjeffrey.nl/goocheldoos

Ik wil een goochelaar boeken!

Wilt u graag een goochelaar boeken. Bij Jeffrey Wijkhuisen Entertainment zijn er verschillende mogelijkheden voor goochelshow voor kinderen. Wij verzorgen goochelshow voor kinderen vanaf 4 jaar. Jeffrey geeft bijvoorbeeld goochelshows op kinderfeestjes, communiefeestjes, scholen, evenementen, winkelcentrums, bruiloften en meer.

Ook voor een workshop goochelen bent u bij ons op het juiste adres. Klik hier en bekijk al onze mogelijkheden

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen