goocheldoos kopen

Goocheldoos kopen?

Welke goocheldoos is de beste?

goocheltrucs

Veel verschillende goocheldozen

Je bent op zoek naar een goocheldoos voor je zoon/dochter of voor iemand anders. Op internet of in de winkel zoek je naar een goocheldoos. Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat er heel veel verschillende goocheldozen verkrijgbaar zijn. Van kleine dozen voor een paar euro tot grote dozen van een paar tientjes. Goocheldozen met of zonder dvd. En dan verschillen de goocheldozen ook nog eens met het aantal trucs die erin zitten. Bij de ene doos krijg je 3 trucs en bij de ander meer dan 200. Zitten er dan echt 200 goocheltrucs in? En welke goocheldoos is nu het beste om te kopen? Is een paar euro uitgeven voor een goocheldoos al genoeg? Of kan je beter een goocheldoos kopen die wat duurder is?


Allemaal vragen die je na een zoektocht in je hoofd hebt zitten. Op deze pagina geef ik je antwoord op de vraag; Wat zijn de verschillen tussen de goocheldozen? En nog veel belangrijker welke goocheldoos is voor jouw het beste om te kopen? 

beste goocheldoos

Welke soort goocheldoos?

Voordat je een goocheldoos gaat kopen is het eerst handig om te weten waarvoor je de goocheldoos koopt. Ja, natuurlijk omdat de persoon graag wil leren goochelen.... We gaan er even vanuit dat je op zoek bent naar een goocheldoos voor je zoon/dochter. Wil je kind proeven van het goochelvak? Dus kijken of het wat voor hem/haar is? Of wil je kind heel graag goochelaar worden?


Het Goochelvak ontdekken 

Indien het kind wil kijken of goochelen wat voor hem/haar is dan kan je beter een kleine goocheldoos kopen met een aantal trucs. De kan je kopen uit de plaatselijke speelgoedwinkel. 


Een volgende stap 

Het kan natuurlijk ook zijn dat je op zoek bent naar de volgende stap. Je kind heeft bijvoorbeeld al filmpjes bekeken op internet, maar wil graag nu andere trucs leren.  Of heeft al een goocheldoos uit de speelgoedwinkel.  Droomt je kind om goochelaar te worden, de nieuwe Hans Klok, Rob & Emiel of Victor? Dan is het een goed idee om een speciale goocheldoos kopen die niet te koop zijn in de speelgoedwinkels.

zelfvertrouwen goochelen

Goochelen heeft zelfvertrouwen!

Wist je trouwens dat je bij een goocheldoos niet alleen leert goochelen? Goochelen helpt kinderen namelijk ook in hun ontwikkeling. Kinderen ontwikkelen namelijk meer zelfvertrouwen, discipline en sociale vaardigheden, door te goochelen. Goochelen zou zelf beter helpen dan door traditionele schoolvakken. Dit beweren Britse onderzoekers van de Hertfordshire University.


In Groot-Brittanniƫ krijgen kinderen iedere week speciale lessen om hen sociale vaardigheden aan te leren. Alhoewel deze lessen het zelfvertrouwen van kinderen stimuleren, blijkt het effect van een goochelles veel groter te zijn. In het onderzoek leerden kinderen in de goochelles een touw te herstellen dat in twee delen was geknipt. Bovendien werd de kinderen bijgebracht hoe je gedachten kunt lezen en moesten ze benoemen welke kaart iemand uit een stapel had gepakt. Volgens onderzoeker en professor Richard Wiseman helpt goochelen vooral bij verlegen kinderen.

Uit ervaring kan ik het bevestigen

Jarenlang was ik een onzekere jongen. Ik was niet alleen erg verlegen, maar ik had ook weinig zelfvertrouwen. Totdat ik ging goochelen! Ik kreeg daardoor veel zelfvertrouwen. Ik kon namelijk dingen die andere kinderen van mijn leeftijd niet konden. Dit gaf mij veel zelfvertrouwen. En dan heb ik het nog niet over de andere ontwikkelingen. Bijvoorbeeld discipline.


Als je een truc graag wilt kunnen dan moet je daar veel voor oefenen. En door veel te oefenen gaat de truc steeds makkelijker. Je krijgt zelfvertrouwen, maar krijgt ook meer discipline. Je gaat er 100% voor en stopt pas met het oefenen van de truc als je het heel goed kunt. En als het dan lukt geeft het echt een heel goed gevoel.

Welke goocheldoos kan ik het beste kopen voor mijn kind?

arrow_drop_up arrow_drop_down