Lezing Passie & Autisme

Jeffrey Wijkhuisen 

Wie ben ik?

Mijn naam is Jeffrey Wijkhuisen (28 jaar) en ik ben zzp'er met 3 ondernemingen. Ik ben erg gelukkig, voel mij goed, en heb ik de juiste mensen om mij heen! Maar in mijn jeugd is dat heel anders geweest... Ik was anders dan anderen, ze noemen het ook wel autisme. Ik kan hier veel over vertellen, maar het is beter om jullie de TV uitzending van de EO te laten zien. Dan weet je binnen 8 minuten wie ik ben :)

Inhoud lezing 

Schooltijd 

De VMBO schooltijd was voor mij geen prettige tijd. Ik werd veel gepest en daardoor had ik weinig zelfvertrouwen. Ná de VMBO school kreeg ik heel veel zelfvertrouwen. Die ervaring was dol-fijn.

Werken 

Ik startte een aantal jaar in loondienst en mijn eigen bedrijven. Deze combinatie heb ik lang vol gehouden, maar het werd te stressvol. Ook mijn week overzicht/structuur was volledig weg. Hoe ging ik om met deze periode? 

Mijn passie...

Mijn grootste passie is het entertainen van kinderen op kinderfeestjes, scholen, evenementen en in het theater. Maar kinderen kunnen best druk zijn en zorgen voor veel prikkels. Iets waar ik toch mee om kan gaan.... Maar hoe kan dat?

Magische toevoeging 

Uiteraard zal mijn verjaardag een magische toevoeging krijgen. Ik laat je verbazen en verwonderen met mijn favoriete acts.

Hoe ik andere ga helpen

Jaren lang was ik niet gelukkig, nu wel! Ik ben nu ook toe aan de volgende stap .Mensen helpen die ook autisme hebben of er mee te maken hebben. Zoals ouders, leerkrachten en werkgevers. Ik vertel je wat mijn plannen zijn. 

Vragen rondje 

Ik kan mij goed voorstellen dat er veel vragen zijn ná mijn lezing. Ik neem de tijd om de vragen te beantwoorden. 

Ik was er met een vriendin.  Zij werk in het speciaal onderwijs cluster 3 en ik binnen een beschermde woonvorm.

Wat ons het meeste bij is gebleven: Jouw gedrevenheid en passie, Mooi jouw verhaal te horen en soms pijnlijk confronterend, passie is van groot belang! We gingen vol ideeën naar buiten en vandaag is jouw lezing ook nog in mijn hoofd. Zou zo graag mijn collega's en cliënten met je in contact  brengen. Dat stuk ga ik nog eens goed overdenken.

Inge

Dankjewel voor de fantastische avond. Onze zoon Jasper is autistisch en wat een herkenbaarheid in wat jij vertelde. Toen je over je schooltijd vertelde was ik erg emotioneel. Ik heb het echt ervaren als een fijne leerzame en inspirerende avond. Zo knap van je hoe je dit allemaal verteld en organiseert. Zo mooi gesproken serieus maar ook met humor en een beetje zelfspot. Ik hou d'r van. Echt super gedaan. Zou zelf ook weleens zo'n blauw jasje willen hebben. Haha. Als er een vervolg op deze avond komt zal ik zeer zeker aanwezig zijn. Ook in je platform heb ik zeer veel interesse. 

Edith

Het was echt heel bijzonder omdat je zo sterk bent om je kwetsbaarheid te tonen. Degene die er waren konden zich hierdoor ook uitspreken over hun zorgen omtrent het fenomeen autisme. En idd iedereen krijgt er mee te maken ,dus als het niet in je familie is ook op het werk. En wat jij zo mooi verwoordde “mijn passie is hetgeen mij redt“. En de indeling in fases het heeft mij van begin tot eind geboeid.

Emmy

Datum

Vrijdag 6 september 

Kosten 

€ 7,50

(onkostenvergoeding)

Tijd

19:30 tot 21:00 uur 
(napraten aan de bar kan tot 22:00 uur)

Locatie

Wijkgebouw: DE GONG

Trompetlaan 42

4876 XA Etten-Leur

Er zijn maar 50 plekken!