27 ideeën om geld te verdienen tijdens koningsdag
05 december 2018 

27 ideeën om geld te verdienen tijdens koningsdag

Op 27 april is het koningsdag. Elk jaar staat heel Nederland weer vol met vrijmarkten ook wel rommelmarkten genoemd, maar dat vind ik persoonlijk een niet zo mooi woord voor deze gezellige dag. Veel Nederlanders zijn op deze dag vrij! Sommigen gaan geld uitgeven op vrijmarkten en anderen willen graag geld verdienen op die dag.

Wil je geld verdienen op koningsdag en heb je geen idee hoe je dat kunt doen? Hieronder staan 27 tips voor kinderen die graag geld willen verdienen om zo hun spaarvarken extra te vullen!

koningsdag1. Speelgoed verkopen

Je hebt vast nog wel wat speelgoed op je kamer of zolder liggen. Speelgoed waar je niet meer mee speelt. Bekijk al je speelgoed eens en ga na of je hier het afgelopen jaar mee hebt gespeeld. Zo niet, dan speel je er het komende jaar waarschijnlijk ook niet mee!

Met uitzondering van buitenspeelgoed! Dit speelgoed kan je niet elk jaar gebruiken vanwege het weer ?

2. Boeken verkopen

Heb je boeken in de kast liggen die je hebt uitgelezen? Meestal lees je een boek niet nog een keer. Je weet namelijk al hoe het verhaal gaat. Wellicht een goed plan om deze boeken te verkopen.

Blader nog wel even door de boeken, soms zitten er nog papieren tussen met aantekeningen of boekenleggers. Of misschien wel geld ? Het zal je maar gebeuren!

Leuk weetje; 
Een Braziliaan heeft in 2012 minstens 20.000 dollar gevonden in een weggegooid boek. De immigrant deed de vondst in het Amerikaanse Wellesley in de staat Massachusetts. De vinder is een kunstenaar en snuffelt in afval naar bruikbare materialen voor zijn kunstwerkjes.

3. Kleding verkopen

kleding verkopenDit is waarschijnlijk het meest verkochte item op de vrijmarkt. Kleding heeft iedereen en heeft ook iedereen te veel! Kleding wordt te klein of is niet meer jouw smaak.
Misschien kan je daar wat geld aan verdienen. Let natuurlijk wel op dat het er goed uit ziet.

Muziek maken

Je kan ook zorgen voor vermaak tijdens koningsdag. En geld verdienen met het maken van muziek!

4. Gitaar spelen

Wellicht kan je al heel goed gitaar spelen. Speel dan een paar leuke liedjes. Je hoeft echt geen heel muziekboek uit je hoofd te leren. Met een paar liedjes kan je al tevreden zijn. Mensen blijven vaak toch maar kort luisteren en lopen dan weer verder.

Kan je nog niet zo goed gitaar spelen? Neem dan eens een kijkje op de website van Koen.

5. Trompet spelen

Ook met trompet spelen kan je geld verdienen!

6. Keyboard spelen

Heb jij wel eens gedacht aan het spelen van liedjes op een Keyboard.
Wellicht ben jij wel de nieuwe Wibi Soerjadi.  Neem eens een kijkje op de website van René

7. Drummen

Lekker lawaai maken op de vrijmarkt? Ga dan drummen, ik weet zeker dat je aandacht trekt ?

8. Zingen

Kan je goed zingen? Dan heb je misschien wel de makkelijkste manier gevonden om geld te verdienen tijdens koningsdag. Ga op een verhoging staan en zing! Helemaal ideaal zou zijn als je ook een microfoon met boxen/speakers zou hebt!

9. Dansen

Misschien ben jij wel een goede danser. Er zijn verschillende stijlen in dansen mogelijk; Breakdans, Hip hop, Ballet of moderne dans. Zorg natuurlijk wel voor genoeg ruimte. En denk vooral aan de muziek ?

10. Toneelstukje spelen

theaterstukEen toneelstukje spelen? Ja, ook dat kan gewoon tijdens koningsdag!
Je kunt het zo gek niet bedenken, maar op de vrijmarkt moeten de mensen ook vermaakt worden. Leg een kleed neer en een paar stoelen/krukjes. Je kan bij de blokker of marskramer van die opklapkrukjes kopen. Erg handig en ruimtebesparend.

Als je je eigen “Theatertje” hebt gemaakt kan je gaan spelen. Speel samen met vriendjes/vriendinnetjes een toneelstukje. Dit kan van alles zijn! Zorg natuurlijk wel dat je goed voorbereid bent en iedereen de tekst weet. Maak de stukjes niet te lang. Maximaal 5 minuten is al voordoende. TIP: Zet een bordje neer en schrijf daar op hoe lang het duurt. Zodat mensen weten hoeveel tijd ze kwijt zijn. Mensen willen weten waar ze aan toe zijn ?

11. Goochelen

goochelaar-jeffreyDit heb ik zelf ook vele malen gedaan. Al een aantal jaar is het mijn werk. Dus weet waar je aan begint :). Mensen zich laten verbazen is het mooiste wat er is.
En dat kan natuurlijk met goocheltrucs. Je hebt er niet veel voor nodig. Alleen moet je vooraf natuurlijk wel goocheltrucs leren. Dit kan op www.goochelaarjeffrey.nl/leren-goochelen

12. Jongleren

Bij jongleren gaat het om het in de lucht gooien, in de lucht houden en opvangen van voorwerpen (bijvoorbeeld ballen, kegels of borden). Alleen het omhoog gooien en weer opvangen van een object is echter nog geen jongleren. Met de objecten moet ook een bepaald continu patroon worden gevormd. Het basis en meest bekende patroon is dat waarbij drie ballen in het spel zijn.

Wil jij leren jongleren met 3 ballen? Bekijk dan eens deze YouTube video

13. Diabolo

Diabolo lijkt een beetje op jongleren. Bij Diabolo gebruik je 2 stokken met een touw ertussen. Het object, dat lijkt op een zandloper wordt in de lucht te gegooid en weer op gevangen met het touw. In veel speelgoedwinkels te koop voor weinig geld. Wel goed oefenen!

Spel spelen

Bijna iedereen vindt het spelen van spelletjes erg leuk. Hieronder een aantal voorbeelden van spelletjes die je op de vrijmarkt kan doen. Zo kan je ook geld verdienen tijdens koningsdag!

14. Koekhappen

Een erg bekend spel in Nederland!
koekhappenPlakken ontbijtkoek. Rijg door elke plak een koordje en bind elk koordje aan een stevig touw vast. Verbind het touw met de uiteinden aan 2 punten. Bijvoorbeeld een boom of paal. Heb je die niet in de buurt? Laat dan het touw door 2 mensen/kinderen vast houden. Laat iemand met de handen op de rug een stuk koek eten!

Om het spel nog moeilijker te maken kan je de speler blinddoeken met een theedoek. Een wedstrijd met meerdere koekhappers tegelijk. (een prijsje voor de winnaar?)

15. Blaasvoetbal

Verdeel spelers in twee partijen rondom een tafel met opstaande randen en daarop twee goals. Eventueel gemaakt van karton. Alle spelers krijgen een rietje en moeten een pingpong bal in de goal van de tegenstander blazen. De tegenstander probeert dit uiteraard ook bij jou!

16. Dammen

Neem een dambord mee naar de vrijmarkt en speel een potje dammen met iemand voor geld. Als hij wint krijgt hij bijvoorbeeld een cadeautje. Hoe beter je zelf bent, hoe meer geld je verdient ?

17. Schaken

Neem een schaakbord mee naar de vrijmarkt en speel een potje schaken met iemand voor geld. Als hij wint krijgt hij bijvoorbeeld een cadeautje. Hoe beter je zelf bent, hoe meer geld je verdient ?

18. Boter kaas en eieren

Iedereen kent dit spel wel! Speel een potje met iemand voor geld. Als hij wint krijgt hij bijvoorbeeld een (klein) cadeautje. Hoe beter je zelf bent, hoe meer geld je verdient.

19. Bak water en muntje

Dit spel heb je vast wel eens gepeeld. In een grote bak met water staat op de bodem een schaaltje of een klein bakje. Hier probeer je dan een muntstuk in te gooien. Meestal lukt dit niet. ? Laat iemand dit proberen voor geld, als het lukt wint hij een cadeautje!

20. Waterballonnen gooien

waterballonnenLaat een van je vriendjes achter een kartonnen plaat staan met een gat erin. Laat de voorbijgangers op de vrijmarkt waterballonnen gooien naar je vriendje. Elke waterballon kost bijvoorbeeld 50 cent.

Slimme truc: 50 cent per waterballon en 1,50 voor 4 waterballonnen. De kans is nu groter dat mensen gelijk  4 waterballonnen zullen gooien!

21. Raad maar raak!

Doe in bloemenvaas knikkers of wasknijpers (belangrijk dat jij weet hoeveel erin zitten). Vraag aan de voorbijgangers op de vrijmarkt om een gokje te wagen. Voor 50 cent mogen ze een getal opschrijven (met telefoonnummer). Wie aan het einde van de dag het dichtst bij het juiste antwoord zit wint bijvoorbeeld een cadeaukaart naar keuze! Ook hier kan je de slimme truc toepassen: 1 x raden € 0,50 en 4 x voor €1,50.

22. Grabbelton

Waarschijnlijk heb je voor dit idee geen toelichting nodig! Grabbelen is een heel bekende manier van geld verdienen tijdens koningsdag.

23. Eten verkopen

Kan jij goed cupcakes of koekjes bakken. Maak ze thuis en verkoop ze op de vrijmarkt.

24. Drinken verkopen

Op de vrijmarkt hebben mensen ook dorst. Verkoop drinken, denk bijvoorbeeld aan; Limonade, koffie, thee, verse sinaasappelsap of maak smoothies.

25. Knutselwerkjes verkopen

Ben jij goed in knutselen? Maak thuis leuke knutselwerkjes en verkoop deze op koningsdag! In april gaan we al richting mooi weer. Wellicht kan je daar iets mee? Maak bijvoorbeeld een vogelhuisje of decoratie voor tuin of balkon.

26. Schoenen poetsen

Ga schoenen poetsen van mensen op de vrijmarkt! Het klinkt gek, maar mensen willen daar best wel geld voor geven, als je het goed doet ?

27. Slapend rijk worden 

Ja, dat lukt bijna niemand….. zal je wel denken bij het lezen van de titel!
Nou probeer het maar eens. Leg een matras neer op de grond. En daarnaast zet je een spaarvarken.
En dan is het heel simpel, ga slapen ? En kijk na een tijdje hoeveel geld in het spaarvarken zit! En ben je rijk geworden?

Tip: zet een bord met leuke tekst naast je matras dat de aandacht vraagt.

5 Extra tips waar anderen misschien niet aan denken…!

  1. Zorg voor een goede voorbereiding, zodat je weet welke vrijmarkten er zijn in jouw buurt. En zorg dat je op de hoogte bent van de regels en afspraken. Maar ook of je een plek moet reserveren?
  2. Zorg voor een goede plek; een plek waar veel mensen voorbij komen. Dus ja, dat wordt inderdaad vroeg je bed uit! Een plek waar veel mensen voorbij lopen is altijd goed.
  3. Laat aan iedereen weten dat je op de vrijmarkt staat. Vooral als je gaat goochelen, muziek gaat maken, zingen of dansen.
  4. Doe aan cross-selling, dat is een moeilijk woord voor bijverkoop. Bij een broodje verkoop je gemakkelijk een blikje drinken, bij een kinderwagen een pop!
  5. Als een voorbijganger iets van jou oppakt en terugzet, vraag je: ‘Wat heb je er voor over?’ Als ze dan een bedrag noemen, bijvoorbeeld 50 cent dan zeg jij: ’60 cent!’ Misschien kijkt er de hele dag niemand meer naar dat ding om. Verkoop het dan toch voor die 50 cent!

Fijne koningsdag!!!

Over de schrijver
Esther Salomé
Door

Esther Salomé

op 15 Feb 2024

Graag wil ik op de vrijmarkt 2024 in Utrecht spullen verkopen. Kleding,schoenen,boeken enzovoort. Hoe regel ik een kraampje en waar moet ik dat melden?

Reactie plaatsen