Goocheltrucs leren voor de zomervakantie
17 juni 2015 
in Vragen

Goocheltrucs leren voor de zomervakantie

Over 3 weken begint voor een groot deel van Nederland de zomervakantie. Als het weer mee zit dan kun je lekker buiten spelen. En anders wordt het binnen spelen. Hoe leuk zou het zijn als je 3 goocheltrucs kunt leren die je aan je (vakantie)vrienden kan laten zien. Ik weet zeker dat jij ze versteld zullen staan met deze 3 goocheltrucs voor de zomervakantie.

Goocheltruc met kaarten
Je geeft het spel kaarten aan een toeschouwer. De toeschouwer mag de kaarten delen in 4 stapeltjes. Je vraagt de bovenste kaarten van die stapeltjes om te draaien. En wat blijkt? Het zijn de 4 azen.

Het geheim in het kort
De azen liggen bij het begin van de trucs bovenop het spel. Door twee keer te delen, keert de volgorde van de kaarten om en legt hij de vieren azen weer bovenop.

Stap voor Stap
1. Zoek de 4 azen op en leg ze bovenop de stapel.Goocheltrucs leren zomervakantie
2. Geef de stapel kaarten aan de toeschouwer. Hij/zij mag de kaarten één voor één afnemen en op een nieuwe stapel leggen op tafel. Er mag op elk moment gestopt worden.
3. Wanneer de toeschouwer gestopt is mag hij/zij de kaarten in zijn hand wegleggen. De nieuwe stapel van tafel mag hij/zij oppakken. Hier gaan we mee verder. Van deze stapel mag de toeschouwer vier stapeltjes maken. Één voor één deel je de kaarten van links naar rechts.
4. De toeschouwer mag nu van elk stapeltje de bovenste kaart omdraaien. En het zijn de 4 azen!

Dit was de eerste trucs die je kunt doen tijdens de zomervakantie. Nu komt truc 2

Goocheltruc met doosjes lucifers
Je legt op tafel 3 doosjes met lucifers. Je schud met alle 3 de doosjes. 2 doosjes zijn leeg en 1 doosjes zit vol. Dit kun je goed horen. Het volle doosje verwissel je een aantal keer met de lege doosjes. De toeschouwer mag nu het doosje aanwijzen wat leeg is, maar dit blijkt een vol doosje te zijn. De andere 2 doosjes zijn leeg…. Dit herhaal je nog een aantal keer. Steeds opnieuw blijken de doosjes leeg te zijn. Als laatste open je alle doosjes en nu blijken ze allemaal leeg te zijn…

Het geheim in het kort
Alle doosjes zijn leeg als je begint. Maar hoe kan het dat je toch een vol doosje hoort? Dat komt omdat de goochelaar tussen zijn arm en mouw een doosje heeft zitten die vol zit. Met deze arm schud hij het doosje dat moet lijken alsof het vol zit. Je hoort dus het geluid van het doosje welke verborgen zit.

Stap voor Stap
1. Pak een lucifer doosje en haal daar de helft van de lucifers uit. Zo heb je nog een half vol doosje. Klem het doosjes vast tussen je mouw en arm. Dit kan je doen met een elastiek. Zie foto. Voor deze truc gaan we er even vanuit dat het doosje om je rechterpols zit.
Goocheltrucs leren zomervakantie lucifers2. Leg 3 lege doosjes op tafel (dicht)
3. Pak doosje 1 en schud deze met de arm waar geen doosje zit verborgen (linkerhand/arm). Het doosje is leeg. Pak vervolgens het 2e doosje (midden) en schud daar mee met de arm waar je een half vol doosje hebt zit verborgen (rechterhand/arm). Het lijkt nu of deze vol zit. Pak het 3e doosje en schud deze met je linker hand. Deze is ook leeg.
4. Verwissel een aantal keer de doosjes met de linkerhand van plek. Begin niet te moeilijk. De toeschouwer moet het makkelijk terug weten te vinden.
5. Dan mag de toeschouwer kiezen welke doosje vol zit. Het maakt niet uit welk doosje er wordt gekozen. Het doosje wat gekozen wordt schud jij met je linkerhand. Het doosje dat jij wilt dat vol zit, schud jij het je rechterhand. Je hoort dan dat er lucifers in zitten.
6. Stap 5 kan je nog een aantal keer herhalen.
7. Dan zeg je tegen de toeschouwer, wacht…! Ik tel tot 3 en dan knip jij in je vingers… Open nu alle 3 de doosjes, deze zijn nu leeg.

Dit was de 2e trucs die je kunt doen tijdens de zomervakantie. Nu komt de laatste truc.

Groente en Fruit voorspelling
Je vraagt aan een aantal toeschouwers om een groente of fruit soort op te noemen. Je schrijft deze allemaal op een papiertje. Je vouwt het papiertje op en stopt het in een kom. Één van de toeschouwers mag nu 1 papiertje uit de kom pakken. Hierop staat appel. Je pakt nu de doos die al de hele tijd op tafel staat en haalt eruit wat erin zin. En wat zit erin? Een appel!

Het geheim in het kort
Het lijkt onmogelijk, maar het kan echt! De appel is altijd je voorspelling. Deze wordt dus altijd gekozen. Maar hoe kan dat? Je schrijft op alle papiertjes het woord appel. Je zult nu denken, maar je vraagt toch om een soort groente en fruit? Dat klopt! De kans dat iemand appel zegt is heel groot. Het is vaak dat de 1e of 2e toeschouwer een appel zeggen.

Stap voor Stap
1. Voordat je de truc gaat starten laat je eerst aan het publiek een doos zien. Dit is de voorspelling met de appel erin.
Goocheltrucs leren zomervakantie appel2. Vraag aan 4 of 5 toeschouwers een soort groente of fruit. De kans dat 1 van die 5 toeschouwers een appel zegt is groot.
3. Schrijf bij elke toeschouwer het woord appel op een papiertje, maar zet bij sommige een streep onder het woord. Of vraag bijvoorbeeld hoe je het moet schrijven…. Of neem wat langer de tijd met het schrijven van het woord. Zo lijkt het alsof je elke keer echt een ander woord aan het opschrijven bent.
4. Nadat alle papiertjes in een kom zitten laat je een toeschouwer een papiertje uit de kom nemen. Laat de toeschouwer het woord voorlezen.
5. Pak de voorspelling erbij en laat zien dat er een appel in zit!
Stel dat er na 5 personen nog niemand een appel heeft genoemd dan vraag je nog een groente of fruit soort aan iedereen. Nu moet er wel echt iemand zijn die appel zegt.

Heel veel plezier tijdens de vakantie met deze goocheltrucs! Wil je gratis 10 tips ontvangen en nog meer trucs leren? Vul hieronder je naam en e-mail adres in en krijg toegang tot een GRATIS video-training leren goochelen.

[phxoptin id=1434551068]

Over de schrijver
Reactie plaatsen