8 manieren om kinderen te vermaken tijdens de bruiloft
05 december 2018 

8 manieren om kinderen te vermaken tijdens de bruiloft

8 manieren om kinderen te vermaken tijdens de bruiloft

De dag waar je al jaren naar uit kijkt. Een dag die je nooit meer gaat vergeten. De bruiloft! Het is ontzettend leuk als er ook kinderen aanwezig zijn. Maar hoe vermaak je de kinderen tijdens de bruiloft? Hieronder omschrijf ik 8 manieren om kinderen te vermaken tijdens de bruiloft.

Entertainment inhuren

Goochelshow voor kinderenHet liefst wil je kinderen zo lang mogelijk vermaken. Maar je wilt dat niet zelf gaan doen. Logisch want je wilt zelf feesten. Huur daarom een kinder-entertainer in. Deze persoon kan de kinderen dan bezig houden. Je kan bijvoorbeeld een goochelaar inhuren. De kinderen kunnen dan genieten van een magische goochelshow. Sommige goochelaars maken ná de show ook nog ballonfiguren.

Springkussens

Heb je veel ruimte? Dan is een springkussen/attracties natuurlijk ideaal! De kinderen kunnen lekker klimmen, springen en klauteren. Springkussens/attracties heb je in verschillende uitvoeringen. Dus voor alle leeftijden is wel wat. Als je echt wilt uitpakken dan huur je 2 a 3 verschillende. Dan hebben de kinderen het langste plezier! Neem af en toe wel een kijkje of het goed gaat. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Bioscoop op locatie

Heb je een mogelijkheid om een extra ruimte/zaal te huren? Kijk dan of je daar een “bioscoop” van kan maken. Laat een film afspelen op een beamer of tv scherm. Geef de kinderen popcorn en wat de drinken. En de kinderen zijn 1,5 uur zoet. Als je de ruimte een beetje donker kan maken dan is het net echt een bioscoop. Vraag aan de catering of ze af en toe willen vragen of de kinderen nog wat willen drinken. Om het net echt te maken heb ik nog een extra tip. Stuur met de uitnodiging zelf gemaakte bioscoop kaartjes mee. Dan voelt het voor de kinderen nog echter!

Knutseltafel

Of je nu 4 bent of 14, stiekem houdt iedereen van knutselen. Ook al wil je dat misschien als puber niet toegeven. Je creativiteit uiten is altijd fijn en wellicht rustgevend 🙂 Maak daarom een knutseltafel voor de kinderen. Het liefst binnen, anders kunnen losse onderdelen wegwaaien. Hoe vul je de tafel? Denk hierbij aan kleurplaten, kleurpotloden, knutselen met ballonnen, kant en klare knutselpakketten (te koop bij de speelgoedwinkel, budget winkel of online). Hoe meer er te kiezen is hoe langer je de kinderen bezig kan houden.

Speurtocht

Zet een speurtocht uit voor de kinderen. Zorg natuurlijk wel dat deze speurtocht op het terrein is. Overleg wel met de eigenaar of dit mag! Je wilt natuurlijk niet dat de kinderen de andere gasten storen/lastig vallen. Tijdens de speurtocht kunnen de kinderen opdrachten doen en bijvoorbeeld op zoek gaan naar de magische trouwring. Natuurlijk niet de echte 🙂 Ben je zelf niet creatief genoeg om een speurtocht te maken? Op internet kan je speurtochten gratis downloaden of een uitgebreide speurtocht (vaak met thema en beeldmateriaal) kopen.

Zwembad

Is het lekker weer? Zet dan een aantal zwembadjes neer. Kinderen kunnen dan lekker in het water spelen of waterspelletjes doen.

Spelletjes

Koekhappen

KoekhappenMisschien wel het bekendste spel in Nederland. Maar soms vergeet je gewoon welke leuke en  simpele spellen er zijn! Daarom wil ik dit spel toch graag benoemen. Volgens mij hoef ik het niet uit te leggen hoe dit spel werkt 🙂 Toch even kort: rijg aan een touw van ongeveer 1,5 meter lang een aantal plakken ontbijtkoek. Hang dit touw op ter hoogte van de monden van de kinderen. De kinderen moeten proberen geblinddoekt de koek er af te happen.

Stoelendans, zonder stoelen 🙂

Ook een bekend spel, maar met een twist. Ook wel standbeelddans genoemd.
Alle kinderen moeten langs elkaar lopen als de muziek aan gaat. Zodra de muziek stopt moeten alle kinderen als een standbeeld gaan staan. Die gene die te laat is of beweegt is af! Vervolgens herhaal je dit totdat er nog maar 1 iemand over is. Dat kind heeft het spel gewonnen.

Spijkerpoepen

Dit heeft iedereen wel eens gedaan! Bind een touw met aan de uiteinde een spijker om de middel van een kind. Op de grond staat een wijnfles. Het is de bedoeling dat de kinderen zonder het touw en spijker aan te raken de spijker in de fles krijgen.

Ballontrappen

Bind aan de enkels van 2 kinderen een stuks touw met daaraan een ballon.
Het is de bedoeling om de ballon van de tegenstander kapot te trappen. Wie de ballon van de ander kapot trapt is de winnaar!

Toren van bekers

Laat de kinderen in 2- of 3-tallen een zo hoog mogelijke toren maken van bekers. Het 2- of 3-tal dat de hoogste toren heeft gemaakt wint het spel. Om er meer spanning in te krijgen kan je er een maximale tijd voor geven. Valt de toren om, dan moeten ze snel opnieuw beginnen voordat de tijd om is. Want hoeveel er dan staan, telt mee!

Mummie spel

Dit is mijn favoriete spel. Maak 2 teams en laat ze kiezen wie er een mummie wil worden. Vervolgens mogen ze dat kind helemaal inwikkelen met WC papier. Als de WC rol helemaal is afgerold dan kijk je welk team de mooiste mummie heeft 🙂

Wasknijper spel

Iedereen krijgt een wasknijper in zijn mond. Zet deze zo in de mond dat je de knijper met je tanden open en dicht kan doen. Alle kinderen gaan dan op een rij staan. Het kind dat vooraan staat krijgt een bierviltje die hij vast moet klemmen met zijn wasknijper. Het is de bedoeling om dit bierviltje door te geven aan de volgende. Je mag de wasknijpers en viltje niet aanraken met je handen. Het is dus de bedoeling om het viltje met de wasknijper door te geven.

Wie ben ik 

Elke persoon wordt afzonderlijk meegenomen naar de gang. Je krijg een beroep (of dier / ding) te horen. Het is de bedoeling om dit beroep (dier of ding)-zonder woorden te gebruiken-  uit te beelden aan de rest van de kinderen.

Spelletjes voor buiten

Flessenvoetbal

FlessenvoetbalAlle kinderen staan verdeeld over een speelgebied. Achter elk kind staat een met water gevuld flesje, zonder dop. Het is de bedoeling om met een voetbal het flesje  van iemand anders omver te schoppen. Het kind waarvan het flesje is, moet er voor zorgen dat het flesje weer zo snel mogelijk rechtop staat. Het is niet de bedoeling om 2 keer achter elkaar het zelfde flesje omver te schoppen. Wie na ongeveer 10 minuten het meeste water nog in zijn/haar flesje heeft wint dit spel.

Blikgooien

Verzamel een vijf blikken (waar bijvoorbeeld groente in zat) en zet deze als een piramide toren neer. Iedereen krijgt 3 kansen om met een zachte bal de piramide van blikken om te gooien.

 

Rivier oversteken

Dit spel kan je ook doen als je geen rivier hebt 🙂 Sterker nog, ik zou het niet in de revier doen! Teken 2 lijnen op de stoep met een lengte van ongeveer 10 meter. Maak 2 teams. En geef elk team 2 kranten. Het is de bedoeling om naar de overkant te komen zonder dat de kinderen de stenen raken.  Dit kunnen ze doen door op de krant te gaan staan. Ze moeten dan elke keer de krant verleggen totdat ze aan de overkant zijn. Het team dat dat het snelste doet wint!

Touwtrekken

Een uitleg lijkt mij niet nodig! Gebruik een touw, verdeel de kinderen in 2 teams en touwtrekken maar!

Appelhappen

Appelhappen spelNeem een grote bak met water waar je met je hoofd in zou kunnen. Leg hierin een paar appels. De kinderen moeten de appels uit de bak halen zonder dat ze deze aanraken met hun handen. Hoe doen ze dit? Door hun mond te gebruiken. Ohja, een handdoek achteraf is geen overbodige luxe 🙂

Cupcake versieren

De laatste tip is de lekkerste van alle tips. Laat de kinderen cupcakes versieren. Koop cupcakes (of maak ze zelf) en versieringen voor op de cupcakes.

Ik verwacht dat je wat aan de tips hebt? Wil je de kinderen echt lang bezig houden dan kan je natuurlijk ook tips combineren. Bijvoorbeeld entertainment inhuren in combinatie met een knutseltafel kom ik regelmatig tegen. Laat hieronder weten welke tip jij binnenkort gaat gebruiken op je bruiloft.

Over de schrijver
Reactie plaatsen