32 ideeën voor het organiseren van het leukste kinderfeestje bij je thuis!
05 december 2018 

32 ideeën voor het organiseren van het leukste kinderfeestje bij je thuis!

 

Inhoudsopgave

Entertainment inhuren op een kinderfeestje

Wil je je niet bezig houden met de invulling voor het kinderfeestje thuis?
Huur dan entertainment in. Er zijn artiesten die een leuke invulling kunnen geven aan het kinderfeestje. Denk aan bijvoorbeeld een goochelaar of clown. Houd er wel rekening mee dat ze geen oppas zijn. Je moet zelf wel op de kinderen letten 🙂 Maar je hebt zeker voor 1-2 uur vermaak in huis.

Goochelshow

Goochelshow voor kinderen Huur een goochelaar in voor een magische show. Er zijn professionele goochelaars die het hele land doorreizen om shows te verzorgen op kinderfeestjes. Deze goochelaars geven dus een goochelshow in de woonkamer. Een professionele goochelaar  zorgt voor een interactieve en grappige show. Hierdoor zal jouw zoon/dochter het kinderfeestje niet snel vergeten.

Workshop goochelen

Oudere kinderen vinden goochelen vaak ook erg leuk, maar vaak willen ze zelf leren goochelen. Het is dan veel leuker om een goochelaar in te huren die een workshop gaat verzorgen op het (kinder)feestje.  Vaak duurt een workshop gemiddeld 1,5 uur. Ze leren dan beginners goocheltrucs en daarna mogen ze gaan oefenen onder begeleiding van de goochelaar.

En wie weet staat jouw zoon/dochter ook op het podium. In de veel gevallen krijgen de kinderen de materialen voor de trucs mee. Vraag hier naar als je een goochelaar gaat boeken.

Workshop jongleren

workshop jongleren Naast een goochelaar is het ook mogelijk om een jongleur uit te nodigen voor het kinderfeest. Nadat de jongleur een klein showtje geeft gegeven kan hij alle kinderen leren jongleren. Onder begeleiding van de jongleur zal hij de kinderen de technieken van het jongleren aanleren. Hij zal dit stap voor stap doen. 90% van de kinderen kunnen ná 1 uur al jongleren! Na de workshop krijgen de kinderen 3 jongleerballen. Zodat de kinderen thuis verder kunnen oefenen.

Ballonfiguren

Je kunt natuurlijk ook een ballonnenclown inhuren. Deze maakt de mooiste figuren van ballonnen. Van dieren tot voorwerpen. Dit is altijd leuk om het kinderfeestje mee af te sluiten. Alle kinderen gaan dan met een herinnering naar huis. Handig om te weten: Er zijn ook goochelaars die ballonfiguren ná afloop van de goochelshow maken. Vraag hier naar bij het boeken van een goochelaar. Dit is natuurlijk een super leuke combinatie!

Spelshow

Zin in een actieve middag. Er zijn kinder-entertainers (bedrijven) die spelshows voor kinderen verzorgen op locatie. Ze komen aan met een draaiboek vol spelletjes en decor. Je hebt er zelf geen omkijken meer naar. De kinder-entertainer zorgt voor een fanatieke spelshow. In de spelshow gaan 2 teams de strijd met elkaar aan. Bijvoorbeeld De Jongens tegen De Meisjes.

Er worden diverse spellen gespeeld. Klein of groot, dit is afhankelijk van de ruimte. Naast de spellen zijn er ook Quiz vragen die de kinderen moeten beantwoorden voor extra punten. Wie na de spelshow de meeste punten heeft wint. Het winnende team gaat naar huis met een prijs. In de meeste gevallen maakt het niet uit of de groepen klein of groot zijn.  Ohja, ik zou wel oordopjes regelen 🙂

Wil je een goochelaar inhuren? Of ander entertainment? Kijk dan op de website: www.goochelaarjeffrey.nl of/en www.pleziervoorkinderen.nl

Kinderfeestje thuis vieren, speel spelletjes

Het is natuurlijk ook erg leuk om zelf spelletjes te doen met kinderen tijdens het kinderfeestje. Afhankelijk van het weer kan je spelletjes buiten of binnen spelen. Hieronder hebben wij een aantal spellen uitgewerkt voor binnen en buiten.

Spelletjes voor binnen

Koekhappen

KoekhappenMisschien wel het bekendste spel in Nederland. Maar soms vergeet je gewoon welke leuke en  simpele spellen er zijn! Daarom wil ik dit spel toch graag benoemen. Volgens mij hoef ik het niet uit te leggen hoe dit spel werkt 🙂 Toch even kort: rijg aan een touw van ongeveer 1,5 meter lang een aantal plakken ontbijtkoek. Hang dit touw op ter hoogte van de monden van de kinderen. De kinderen moeten proberen geblinddoekt de koek er af te happen.

Stoelendans, zonder stoelen 🙂

Ook een bekend spel, maar met een twist. Ook wel standbeelddans genoemd.
Alle kinderen moeten langs elkaar lopen als de muziek aan gaat. Zodra de muziek stopt moeten alle kinderen als een standbeeld gaan staan. Die gene die te laat is of beweegt is af! Vervolgens herhaal je dit totdat er nog maar 1 iemand over is. Dat kind heeft het spel gewonnen.

Spijkerpoepen

Dit heeft iedereen wel eens gedaan! Bind een touw met aan de uiteinde een spijker om de middel van een kind. Op de grond staat een wijnfles. Het is de bedoeling dat de kinderen zonder het touw en spijker aan te raken de spijker in de fles krijgen.

Ballontrappen

Bind aan de enkels van 2 kinderen een stuks touw met daaraan een ballon.
Het is de bedoeling om de ballon van de tegenstander kapot te trappen. Wie de ballon van de ander kapot trapt is de winnaar!

Toren van bekers

Laat de kinderen in 2- of 3-tallen een zo hoog mogelijke toren maken van bekers. Het 2- of 3-tal dat de hoogste toren heeft gemaakt wint het spel. Om er meer spanning in te krijgen kan je er een maximale tijd voor geven. Valt de toren om, dan moeten ze snel opnieuw beginnen voordat de tijd om is. Want hoeveel er dan staan, telt mee!

Mummie spel

Dit is mijn favoriete spel. Maak 2 teams en laat ze kiezen wie er een mummie wil worden. Vervolgens mogen ze dat kind helemaal inwikkelen met WC papier. Als de WC rol helemaal is afgerold dan kijk je welk team de mooiste mummie heeft 🙂

Wasknijper spel

WasknijperspelIedereen krijgt een wasknijper in zijn mond. Zet deze zo in de mond dat je de knijper met je tanden open en dicht kan doen. Alle kinderen gaan dan op een rij staan. Het kind dat vooraan staat krijgt een bierviltje die hij vast moet klemmen met zijn wasknijper. Het is de bedoeling om dit bierviltje door te geven aan de volgende. Je mag de wasknijpers en viltje niet aanraken met je handen. Het is dus de bedoeling om het viltje met de wasknijper door te geven.

Wie ben ik 

Elke persoon wordt afzonderlijk meegenomen naar de gang. Je krijg een beroep (of dier / ding) te horen. Het is de bedoeling om dit beroep (dier of ding)-zonder woorden te gebruiken-  uit te beelden aan de rest van de kinderen.

Spelletjes voor buiten

Flessenvoetbal

FlessenvoetbalAlle kinderen staan verdeeld over een speelgebied. Achter elk kind staat een met water gevuld flesje, zonder dop. Het is de bedoeling om met een voetbal het flesje  van iemand anders omver te schoppen. Het kind waarvan het flesje is, moet er voor zorgen dat het flesje weer zo snel mogelijk rechtop staat. Het is niet de bedoeling om 2 keer achter elkaar het zelfde flesje omver te schoppen. Wie na ongeveer 10 minuten het meeste water nog in zijn/haar flesje heeft wint dit spel.

Blikgooien

Verzamel een vijf blikken (waar bijvoorbeeld groente in zat) en zet deze als een piramide toren neer. Iedereen krijgt 3 kansen om met een zachte bal de piramide van blikken om te gooien.

Speurtocht

Je kan voor de kinderen een leuke speurtocht uitzetten. Je kan zelf een speurtocht uitzetten doormiddel van stoepkrijt en vellen papier waar opdrachten op staan. Wil je het nog makkelijker maken voor jezelf? Gebruik dan de app: Troovie

Rivier oversteken

Dit spel kan je ook doen als je geen rivier hebt 🙂 Sterker nog, ik zou het niet in de revier doen! Teken 2 lijnen op de stoep met een lengte van ongeveer 10 meter. Maak 2 teams. En geef elk team 2 kranten. Het is de bedoeling om naar de overkant te komen zonder dat de kinderen de stenen raken.  Dit kunnen ze doen door op de krant te gaan staan. Ze moeten dan elke keer de krant verleggen totdat ze aan de overkant zijn. Het team dat dat het snelste doet wint!

Touwtrekken

Een uitleg lijkt mij niet nodig! Gebruik een touw, verdeel de kinderen in 2 teams en touwtrekken maar!

Appelhappen

Appelhappen spelNeem een grote bak met water waar je met je hoofd in zou kunnen. Leg hierin een paar appels. De kinderen moeten de appels uit de bak halen zonder dat ze deze aanraken met hun handen. Hoe doen ze dit? Door hun mond te gebruiken. Ohja, een handdoek achteraf is geen overbodige luxe 🙂

Knutselen

Knutselen met ballonnen

Op de webshop van Bobo de Feestbeer kun je een setje kopen om te knutselen met ballonnen. Bekijk het onderstaande filmpje en je weet precies wat je met dit setje kan doen.

Vogelhuisje maken

Als de lente/zomer er weer aan komt is het leuk om een vogelhuisje met de kinderen te maken. De kinderen hebben zeker plezier voor een lange tijd en kunnen ook iets leuks meenemen naar huis.

En elke keer als ze het vogelhuisje zien denken ze aan het kinderfeestje 🙂 Hieronder kan je zien hoe je een vogelhuisje kan maken. Er zijn ook doe-het- zelf vogelhuisjes pakketten te koop. Dan hoef je niet zelf al het hout te verzamelen!

Als alle kinderen een vogelhuisje hebben gemaakt dan kan je deze natuurlijk gaan decoreren.

T-shirt versieren

Zorg dat iedereen een wit T-shit meeneemt die versiert mag worden. Op het feestje kan iedereen dan zijn eigen T-shirt pimpen! (met verf, stiften enz….)

Eigen portemonnee maken

Opbergsysteem voor op je bureau maken

Leuk om te maken voor je vader, moeder of voor op het eigen bureau van de kinderen.

Sieraden doosje maken

Echt iets leuks voor een meidenfeestje. Een eigen sieraden doosje maken. Bekijk hieronder de video om te zien hoe je dat kan doen.

Bakken op een kinderfeestje

Bijna elk kind vindt het leuk om iets lekkers te maken. Daarom is dat ook erg leuk om te doen op een kinderfeestje. Eerst lekker bakken of koken en daarna smullen 🙂

Cup cakes maken en versieren

Cup cakes maken is het bekendste in de keuken bij kinderen. Je kan de kinderen laten meehelpen met het maken van het beslag en vervolgens kunnen de kinderen de cup cakes gaan versieren.

Koekjes maken en versieren

Je kunt er ook voor kiezen om koekjes te gaan maken met de kinderen en deze te gaan versieren. Hieronder heb ik een recept staan uit de Allerhande (Albert Heijn ). Om de koekjes te maken heb je het volgende nodig:

 • 1 ei
 • 150g boter (koud)
 • 100g basterdsuiker wit
 • 200g bloem
 • keukenmachine
 • deegroller
 • uitsteekvormpje (Ø 6 cm)
 • bakpapier
 1. Splits het ei en gebruik alleen de eidooier. Meng vervolgens alle ingrediënten in de keukenmachine tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed de deegkruimels met koele handen tot een samenhangend deeg. Rol tot een bal en verpak in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
 2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. 40 x 40 cm en 3-4 mm dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes of een glas koekjes uit het deeg. Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit tot al het deeg gebruikt is. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
 3. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Neem ze van de bakplaat en laat afkoelen, bij voorkeur op een rooster.

Als de koekjes in de koelkast en oven gaan kan je de kinderen iets anders laten doen. Bijvoorbeeld het uitpakken van de cadeaus of kleuren.  Nadat de koekjes afgekoeld zijn kan je de koekjes versieren.

Brood maken

Brood makenJe kan met de kinderen ook brood gaan maken. Die vinden het namelijk ontzettend leuk om een middagje lekker te kneden. Zelf brood maken is helemaal niet moeilijk, het enige wat je nodig hebt is bloem, water en gist en eventueel nog wat lekkere zaden erdoorheen. Hieronder een recept (bron: foody.nl) Om de broodjes te maken heb je het volgende nodig:

(Ingrediënten voor 12 – 16 broodjes)

 • 500 gram tarwebloem
 • 5 gram droge gist
 • 10 gram zout
 • 320 gram lauwwarm water
 1. Neem een kom en stop daar het meel in samen met de gist en het zout. En voeg er het lauwwarme water aan toe. Kneed er een soepel deeg van. Het deeg is klaar als het soepel aanvoelt. Je moet het als een kauwgombal uit elkaar kunnen trekken.
 2. Vet een kom in met een neutrale olie en leg het deeg hierin. Zorg dat alle zijde van het deeg bedekt is met olie. Laat het deeg afgedekt (onder een vochtige theedoek) in een uur rijzen op kamertemperatuur. Je kunt het ook een nacht in de koelkast laten staan.
 3. Kneed de lucht eruit en vorm er een bal van. Laat deze bal nogmaals afgedekt een uur rijzen.

(Deze 3 stappen kun je ook al doen voor het kinderfeestje)

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Ondertussen geef alle kinderen een stuk van het deeg en laat ze leuke figuren maken. Bijvoorbeeld een beer of een vlecht.
 2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de gevormde deegbroodjes erop.
 3. Bak de broodjes in ongeveer 20 tot 25 minuten goudbruin.

Geen stress, laat het werk voor je doen…..

Je kan nu denken… ja, leuk dat ga ik met de kinderen doen op het kinderfeestje. Maar je kan nu ook denken, pfff. wat een werk! Dat kost mij te veel tijd en moeite. Ik heb geen zin om daar mee bezig te zijn tijdens het kinderfeestje.
Als het laatste nu in je hoofd zit dan heb ik een oplossing!
Het bedrijf ’t Gâteauke verzorgt bakfeestjes op locatie of bij mensen thuis.
Ze nemen alles zelf mee 🙂

Wil je wel zelf bakken, maar heb je de spullen niet? Bestel deze dan op de webshop van ’t Gâteauke.

Thema kinderfeestje

Thema kinderfeestjeJe kan een kinderfeestje ook omtoveren in een themafeestje. Wat dacht je bijvoorbeeld van het thema goochelen, ridders, piraten, prinsessen, safari of heksen. Of wat dacht je van een themakinderfeestje van een bekende TV figuur zoals Frozen, Mega Mindy of Paw Patrol. Je kan een themapakket kopen. In het pakket zitten bordjes, bekers, servetten en een tafelkleed (met het thema) om zo een mooie en vrolijk gedekte tafel te realiseren. Je wilt het kinderfeestje natuurlijk ook helemaal in stijl versieren. Zodat de kinderen bij binnenkomst al helemaal in de sfeer komen. In het themapakket zitten ook slingers en ballonnen.

Wil je ook een thema kinderfeestje in een handomdraai regelen? Bestel dan een themapakket op de webshop van Bobo de Feestbeer. Bij sommige thema’s krijg je ook een GRATIS draaiboek geleverd. Hierin staan spelletjes, knutselwerkjes (stap voor stap uitleg) en film tips + een kleurplaat. Met dit draaiboek zorg je ook gelijk voor een leuke invulling van het kinderfeestje.

Ohja, zelfs uitnodigingskaarten en uitdeelzakjes zitten er in het pakket.

Slaapfeestje

SlaapfeestjeEen feestje wat niet zo veel meer voorkomt, maar wel erg leuk is voor de wat oudere kinderen. Het principe lijkt mij duidelijk. Alle kinderen komen pas in de avond of in de late middag aan. En blijven overnachten. Het is natuurlijk het leukst om met zijn allen in één ruimte te slapen, dus lekker in de kamer, de meubels opzij schuiven. Leg matrassen op de grond en/of luchtbedden. Vaak is dit een leuke ervaring die ze niet snel vergeten. Wat kan je allemaal doen op z’n slaapfeestje?

Speel spelletjes….

Wekker spel

Draai een kookwekker op 10 minuten en verstop deze dan. Uiteraard mogen de kinderen niet zien waar je deze verstopt. De kinderen moeten dan de wekker zoeken. Wie de wekker vindt voordat hij af gaat wint!

Tandenpoetsspel

De kinderen zitten in een kring en moeten geblinddoekt de tanden van hun buurman poetsen. Dit wordt zeker hilarisch!

Film kijken

Lekker met wat te drinken en wat te eten (bijvoorbeeld chips of popcorn) een film kijken. Om een echte bioscoop ervaring te krijgen, maak je de kamer lekker donker.

De volgende dag kan je het volgende gaan doen….

Kussengevecht

Het is waarschijnlijk onnodig, want de kinderen zullen dit vast zelf wel bedenken 🙂

Ochtend gymnastiek

Ja ook dit hoort erbij, even rekken en strekken. Ga bijvoorbeeld met de kinderen kijken naar de een uitzending van “Nederland in beweging”. Hier doen ze eenvoudige oefeningen die alle kinderen wel mee kunnen doen 🙂

Na het bewegen tijd voor het ontbijt, lekker aan tafel (zelf gebakken) broodjes eten. En na het ontbijt is het tijd om de koffer in te pakken en het bed af te halen. Einde slaapfeestje is in zicht…

Springkussen/attracties

Springkussens en attracties zie je vaak op grote evenementen, maar waarom niet op een kinderfeestje? Ook op een kinderfeestje kun je springkussens en attracties huren. Heb je een grote tuin? Dan kan het in de tuin. En anders moet je uitwijken naar een grasveld of schoolplein in de buurt. Vraag natuurlijk wel eerst toestemming aan de gemeente/school als je daar het kinderfeestje wilt geven.

Wil je echt lekker uitpakken dan zou je bijvoorbeeld een springkussen, stormbaan en spellen kunnen huren.  Met wat eten en drinken erbij weet ik zeker dat de kinderen zich de hele middag kunnen vermaken.

Nog even dit…..

Ik verwacht dat je na het lezen van dit blog bericht genoeg ideeën hebt gevonden voor een kinderfeestje bij jouw thuis. Heb je na het lezen keuzestress? Neem dan contact met ons op.  Wij helpen je graag een keuze te maken om een onvergetelijk kinderfeestje te realiseren.

Groetjes, Jeffrey Wijkhuisen

Over de schrijver
Reactie plaatsen