10 jaar Goochelaar Jeffrey
28 september 2016 
in Vragen

10 jaar Goochelaar Jeffrey

Het is bijna feest bij Jeffrey Wijkhuisen Entertainment. Goochelaar Jeffrey zit op 8 november 10 jaar in het vak als Goochelaar. De afgelopen 10 jaar is voorbij gevlogen. Hieronder lees je in een samenvatting wat er allemaal is gebeurd in de ze 10 jaar.

Mijn Allereerste boeking op 8 november 2006

1e goochelaar jeffreyNá een aantal jaar veel oefenen was ik er helemaal klaar voor om mijn eerste betaalde optreden te verzorgen. De eerste boeking was gedaan door een kennis uit de straat. Op de verjaardag van haar dochter mocht ik een goochelshow geven. Het was best spannend om mijn eerste (betaalde) optreden te doen. Maar het optreden ging vlekkeloos. Dat mag ook wel na vele uren oefenen. De kinderen hebben genoten van de show en de opdrachtgever was ook zeer tevreden. Zij heeft mij gelijk geboekt voor het kinderfeestje van haar oudste dochter die een paar maanden later jarig was.

www.goochelaarjeffrey.nl online

HOOFDAFBEELDING WEBSITE1 januari 2007 ging mijn website online.
Ik wilde ook aan andere mensen laten weten dat ik goochelshows voor kinderen en volwassenen verzorgde. Nadat mijn website online ging kreeg ik diverse aanvragen van kennissen en vrienden. Ook onbekende mensen wisten mij te vinden.
Nog steeds is goochelaarjeffrey.nl mijn belangrijkste website en dus ook bijna 10 jaar online.

Goochelshows en workshops voor kinderen 2007-2010

Goochelshow voor kinderenIn deze jaren heb ik al vele goochelshows en workshops goochelen mogen verzorgen aan kinderen en volwassenen. Ik heb op kinderfeestjes gestaan, maar ook op evenementen, communiefeestjes, verjaardagfeesten en meer. Ik heb zelfs een act mogen opvoeren tijdens de buitenlandse reis met mijn klas in Duitsland. Mijn mooiste optreden in deze 3 jaar was tijdens de eindshow van de Dutch School of Magic.

Dutch School of Magic

In 2009 ontdekte ik de Dutch School of Magic van Ger Copper (wereld kampioen goochelen 1979). Hij startte een soort zaterdagschool waarin jonge goochelaars hulp kregen met het maken van een goochelact. In die tijd waren het ongeveer 10 jonge goochelaars die hulp kregen bij het maken van een act.

Ik heb in die tijd heel veel geleerd van Ger Copper en de meedenkende jonge goochelaars. In de zomer van 2009 gaven alle “studenten” een gala show in het Wapen van Assendelft. Dit was mijn allereerste optreden in een theater met veel publiek. Het was een super geslaagde middag met veel magische momenten. Ik kan mij nog heel goed herinneren dat toen het doek dicht ging alle studenten heel hard gingen juichen en klappen. Dat was een mooi moment die ik niet snel meer zal vergeten.

Goochelshow Tovenaar Pinpadina

tovenaar Pinpadina In 2010 had ik een idee bedacht om een goochelshow te maken met een verhaallijn. Het moest een verhaal zijn die jaren mee kon. Een verhaal over een tovenaar en een boek kwam al snel als concept naar voren. In korte tijd is de show ontwikkeld. Door de jaren heen heeft de show grote en kleine aanpassingen gehad. De grootste kwam een paar jaar later. Er kwam een schatkist in de show.

Uit deze kist kwamen alle trucs. Op dit moment zit er zelfs licht en rook effecten in de schatkist verwerkt. En hij gaat uit zichzelf open en dicht. Deze show is een bijzondere en unieke mix tussen interactie, goochelen, humor en speciale effecten, waaronder geluidseffecten. Inmiddels draai ik de show zal bijna 7 jaar met veel plezier! Op dit moment voer ik geen wijzigingen meer uit in de show. Hij staat nu als een huis en is precies zoals ik wil.

Mijn doel met deze show om er een theaterprogramma van te kunnen maken. En met deze voorstelling vele theaters in Nederland te bezoeken.

En toen ging het snel….! Vanaf 2011 tot aan nu is het eigenlijk super snel gegaan voor mijn gevoel.

Er kwamen heel veel aanvragen binnen en heb vele kinderen mogen vermaken.

Wedden dat ik het kan!

Wedden dat ik het kan In 2011 heb ik meegedaan aan het TV programma “Wedden dat ik het kan”! Uitgezonden op SBS6.
In de jaren dat ik zeer actief was bij de Dutch School of Magic was ik “verliefd” geworden op Dice stacking. Met de weddenschap waarin Dice stacking centraal stond heb ik meegedaan aan het programma. Het was de bedoeling om binnen 2,5 minuut zoveel mogelijk setjes van 4 dobbelstenen op de kop van de spijker te zetten. Of mijn weddenschap is gelukt kan je hieronder bekijken.

Nederlands kampioenschap goochelen voor kinderen

In 2013 en 2014 nam ik deel aan het NK goochelen voor kinderen. Ik deed mee met een verkorte versie van de Goochelshow Tovenaar Pinpadina. Als jonge goochelaar zat ik tussen professionele goochelaars die al vele jaren kinder-goochelen voor hun beroep doen. Ik had beide jaren helaas net een paar punten te weinig voor een 3e plek. Ondanks dat ben ik erg trots op het resultaat. Ik kan op mijn jonge leeftijd al op hoog niveau meedraaien in het vak kinder-goochelaar. En die ervaring pakt niemand mij meer af!

Stoppen met goochelen?

In 2014 heb ik besloten om te stoppen met het geven van goochelshows voor volwassenen. In de jaren dat ik dat deed ontdekte ik dat het goochelen voor volwassenen niet helemaal “mijn ding” was. Daarom besloot ik om mij volledig te richten op het verzorgen van goochelshows voor kinderen, maar eigenlijk wilde ik meer….

Jeffrey Wijkhuisen Entertainment

Spelshow de jongens tegen de meisjes In februari 2014 startte ik mijn eigen bedrijf. Ik wilde namelijk nog meer aanbieden dan alleen goochelshows voor kinderen. Het leek mij geweldig om ook spelshows, ballonvouwen, workshops, jongleren en nog veel meer entertainment te kunnen aanbieden voor kinderen. Sinds de start van mijn bedrijf zijn er vele mogelijkheden bijgekomen. Zelfs springkussens, attracties en food kraampjes verhuur ik. Iets waar ik jaren lang naar uit keek.

Goocheldoos 2.0

In oktober 2014 lanceerde ik een starterspakket voor startende goochelaars.
De goocheldoos 2.0 gaat net een stapje verder dan de goocheldoos uit de speelgoedwinkel. Je leert goocheltrucs met behulp van DVD. En daarnaast zitten alle materialen die je nodig hebt al in het pakket. Maar nu komt het….

Hulp & Ondersteuning
Je kan ook Hulp & Ondersteuning voor een tientje meer krijgen. Dan mag je mij om Hulp & Ondersteuning vragen. Je mag mij dan bellen, mailen en skypen met al je vragen. Je kunt zelfs via Skype een videogesprek starten. Zodat je live kunt laten zien waar je niet helemaal aan uit komt, of waar je nog wat hulp bij nodig hebt.

Naast de mogelijkheid om contact op te nemen kan je ook deelnemen aan diverse leden bijeenkomsten. Alle kinderen die een pakket met Hulp & Ondersteuning hebben komen eens in het jaar bij elkaar voor een goochelsessie. Je leert dan nog meer trucs en krijgt tips en tricks bij de trucs die je al kan.

En als bonus ontvang je vele gratis figuren die je kunt plakken op je goocheldoos. Zo kan je je goocheldoos helemaal eigen maken.

Wereld record houder Dice stacking

In 2015 was het hoog tijd om mijn weddenschap uit het programma “Wedden dat ik het kan” verder uit te bouwen. Al sinds 2005 las ik elk woord uit het boek: Guinness World Records. Mijn droom om ooit ook een wereld record neer te zetten. En dat was het doel van 2015. En dat doel was al heel snel gelukt in dat jaar. Op 25 januari zette ik een wereld record neer. In 1 minuut zette ik 22 dobbelstenen op de kop van de spijker (verdeeld over meerdere spijkers). Het behalen van een wereld record bracht veel media aandacht met zich mee. Van de plaatselijke radio tot QMusic.

Ik mocht mijn Dice stacking kunsten laten zien in het programma Zapp live en Onder Ons (van Omroep Brabant). Daarnaast was ik gast bij het programma “De Wereld Draait Door”. Dat was een geweldige ervaring.

Een compleet verzorgt goochelfeestje

Medio 2016 lanceerde Jeffrey een uniek aanbod. Een aanbod dat Goochelaar Jeffrey als enige in Nederland kan aanbieden. Bij Jeffrey Wijkhuisen Entertainment kan je een compleet verzorgt goochelfeestje boeken. Wat krijg je?

Entertainment van 1,5 tot max. 2 uur (goochelshow Tovenaar Pinpadina en daarna maakt Goochelaar Jeffrey ballonfiguren voor alle kinderen)

Daarnaast thematiseer je het kinderfeestje in een handomdraai met het feestartikelenpakket. Wat zit er in het feestartikelen pakket goochelen?

  • Bordjes
  • Bekers
  • Servetten
  • 3 bakjes
  • Tafelkleed 137 bij 243 cm
  • 6 Ballonnen
  • Luxe slinger 3 meter
  • Stap voor stap uitleg voor een knutselwerkje; Maak je eigen goocheltruc en goochelstok!
  • Kleurplaat

goochelfeestje

 

Wil jij dit compleet verzorgt goochelfeestje ook boeken?
Neem dan direct contact met ons op!

Tijd voor een feestje

Een 10 jarige jubileum mag je niet zomaar onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom staat er op zaterdag 5 november 19:15 uur een groot feest gepland.

De 10-jarige jubileum show en tevens de allereerste theatershow van Goochelaar Jeffrey, in Theater De Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur.

Deze 10-jarige jubileum show “Tijdmachine” is voor het hele gezin, van kinderen vanaf 6 jaar tot aan de opa’s en oma’s. Met het publiek blikken we op magische wijze terug. Er komen bekende acts voorbij, maar er zullen ook nieuwe acts gepresenteerd worden.  Het wordt een achtbaan van magische momenten en emoties!

Deze achtbaan stopt na 75 minuten bij het eindstation, maar dit eindstation zal tevens ook het startschot zijn van een groots nieuw project!

Jij wilt dit feest toch niet missen? Bestel nu je kaarten en je bent verzekerd van een TOP avond.

Ná de show is er een “After Party”!  Je zult dan nog meer verbaast worden door Jeffrey en uiteraard kan je met Jeffrey op de foto.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen